Kuntaliitosneuvottelut jatkuvat - aikataulu vielä auki

Mustasaaren ja Vaasan yhteinen kuntaliitosneuvotteluiden johtoryhmä piti tiedotustilaisuuden yhdeksännentoista kokouksensa jälkeen perjantaina 23.11. Kuntaliitoksen aikataulu aiheutti paljon keskustelua.

Johtoryhmän puheenjohtaja Kim Berg painottaa, että liitosneuvottelut ovat edenneet.

- Olemme avanneet ison määrän solmukohtia ja tulemme nyt työstämään yhdistymissopimuksen liitettä, johon molemmat osapuolet voivat olla tyytyväisiä. Sen jälkeen päätämme, mitä itse sopimukseen tulee. Näin saamme aikaan selkeän sopimuksen, jonka yksityiskohdat ovat liitteessä, kertoo Berg.

Kokouksessa puhuttiin muun muassa osa-aluelautakunnista, rakennusluvista ja koko prosessin aikataulusta.

- Olemme kaikki yhtä mieltä siitä, ettemme pidä neuvottelutaukoa. Työ viedään loppuun ja se on kaikkein tärkeintä, sanoo johtoryhmän varapuheenjohtaja Lars Gästgivars

Mutta:

- Alkuperäinen aikataulu on kuitenkin kuntaliitokselle harmittavan tiukka. Sekä minä että Mustasaaren sisäinen ohjausryhmä olemme sitä mieltä, ettei aikataulu saa ohjata työtä, Gästgivars jatkaa.

 

Tarkoittaako tämä, ettei mahdollinen kuntaliitos tapahdu 2020?

- Emme ole ottaneet tähän kantaa tässä vaiheessa. Me työskentelemme alkuperäisen aikataulun mukaan. Mutta mikäli näyttää siltä, ettei aikataulu onnistu, otamme kantaa jatkosta, sanoo Gästgivars.

Paperilla työ jatkuu siis normaalisti, mutta aikataulua on jo muutettu. Johtoryhmän seuraavaa kokousta 29.11. pidennetään ja sen jälkeen pidetään tiedotustilaisuus kello 16.

Yhteisen ohjausryhmän kokous 4.12. perutaan ja sen tilalla pidetään johtoryhmän kokous. Ohjausryhmän kokouksen uutta päivämäärää ei ole vielä päätetty.

 

Milloin loppuraportti on valmis?

- Se ei ole ykkösprioriteettimme juuri nyt. Tärkeintä on saada kuntaliitossopimuksen liite ja itse sopimusehdotus valmiiksi. Ne valmistunevat joulukuun aikana, sanoo Berg.

Johtoryhmä kokoontuu myös 11.12.