Seminaari täynnä faktaa

Vaasan ja Mustasaaren valtuutettuja kokoontuivat yhteiseen seminaariin tiistaina (25.9). Seminaari oli osa kuntaliitosselvitystä.

MDI:n kehittämisjohtaja Janne Antikainen avasi seminaarin käymällä läpi heidän tekemänsä kartoituksen tuloksia. Esityksessä Antikainen nosti esiin infoa ja statistiikkaa muun muassa elinvoimasta, vetovoimasta ja kilpailukyvystä.

  • Vaasan ja Mustasaaren kilpailukyky on erittäin hyvä. Mutta tällä hetkellä on epäselvää mihin suuntaan kunnat ovat menossa tulevaisuudessa. Tämä pitäisi toimia herätyskellona kaikille, sanoo Antikainen.

Antikainen nosti esiin statistiikkaa ja faktaa nykytilanteesta molemmissa kunnissa ja miltä kunnat näyttäisivät liitoksen jälkeen.

  • Tämä on statistiikkaa ja infoa. On erittäin tärkeää muistaa että, kuntaliitosta selvittäessä ei saa olla hyväuskoinen, sillä liitoksen jälkeen kaikki ei pysy ennallaan.

Antikainen korostaa eritysesti sitä että.

  • Hyvää kehitystä ei automaattisesti saada liitoksella. Hyvää kehitystä syntyy ainoastaan työn ja yhteistyön kautta. Poliitikkojen on muistettava kuunnella kunnan asukkaita, sanoo Antikainen.

Kuntaliiton tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom jatkoi seminaaria kertomalla ARTTU2-projektin tuloksista.

Mustasaaren kunnanvaltuutettujen keskuudessa hyvät palvelut, hyvä asuinympäristö ja hyvät toimeentulomahdollisuudet olivat top3-listalla. Asukkaiden keskuudessa hyvät palvelut ja hyvä asuinympäristö olivat ykkös- ja kakkossijalla ja turvallisuus oli kolmanneksi tärkein asia.

Vaasan kunnanvaltuutettujen keskuudessa hyvät palvelut, hyvät toimeentulomahdollisuudet ja hyvä asuinympäristö olivat top3-listalla. Asukkaiden keskuudessa hyvät palvelut ja hyvä asuinympäristö olivat ykkös- ja kakkossijalla ja myös Vaasan asukkaiden mukaan turvallisuus oli kolmanneksi tärkein asia.

  • Päättäjien ja asukkaiden näkemykset ovat monissa asioissa erilaiset. Hyvät palvelut ovat yleensä se asia, joka on tärkein molempien keskuudessa mutta sen jälkeen vaihtelu kasvaa, sanoo Pekola-Sjöblom.