Yhdistymissopimus on muotoutumassa, mutta lisäselvityksiä tarvitaan

Yhteisen kuntaliitosselvityksen johtoryhmän selvittää edelleen tärkeitä liitokseen liittyviä kysymyksiä. Tämä nousi selvästi esiin torstaisen kokouksen jälkeen.

Johtoryhmä mietti kokouksessaan 29.11. muun muassa koulutukseen ja sivistykseen liittyviä kysymyksiä, luottamushenkilörakennetta sekä virkamiesten asemaa tulevaisuuden kunnassa.

- Moni näistä kysymyksistä vaatii lisäselvitystä, koska ne ovat niin tärkeitä. Esimerkiksi Mustasaaren näkökulmasta on tärkeää saada selvyyttä virkamiesten rooliin, sanoo johtoryhmän varapuheenjohtaja Lars Gästgivars.

Toinen tärkeä kysymys on sivistystoimen lautakuntarakenne tulevaisuuden kunnassa.

- Meillä on ollut hyvä ja yksityiskohtainen keskustelu tästä, mutta emme ole vielä valmiita sen osalta. Emme tämän takia kommentoi tässä vaiheessa siitä enempää, kertoo johtoryhmän puheenjohtaja Kim Berg.

Miten laajalti työ on edennyt?

- Olemme istuneet puoli yhdeksästä asti (kokous loppui klo 16.15), joten olisi ihme, ellemme olisi jotenkin edenneet asiassa. Ja yleinen tuntuma on, että olemme edenneet ja asioita on selkeytynyt. Mutta paljon töitä on vielä tehtävänä, sanoo Berg.

Gästgivars on samaa mieltä.

- Meillä alkaa olla selvillä, mitä tulee liitteeseen ja mitä tulee itse sopimukseen. Voidaan sanoa, että meillä on kymmenen eri asiakirjan sijasta kaksi, sanoo Gästgivars.

Aikataulu on tiukka ja aika käy vähiin. Ei kuitenkaan ole mitään syytä luovuttaa.

- Aikataulu on uskomattoman tiukka, mutta teemme parhaamme. Tässä tilanteessa voi olla tarpeen pitää useampia kokouksia joulukuussa kuin olimme ennakolta suunnitelleet, sanoo Berg.

Johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran kokopäivän kokoukseen 4.12. Vaasaan. Sen jälkeen pidetään tiedotustilaisuus medialle klo 16.30. Tätä seuraavaa kokousta on suunniteltu pidettäväksi 11.12.